سازنده جرثقیل سقفی در تبریز
سازنده جرثقیل سقفی در تبریز
ژانویه 2, 2017
جرثقیل-سقفی-در-ارومیه
جرثقیل سقفی در ارومیه
دسامبر 19, 2017
نمایش همه
جرثقیل سقفی

جرثقیل سقفی

جرثقیل سقفی

اگر در یک سالن یا فضای سرپوشیده‏ی وسیع، همواره نیاز به جابه‏جایی مواد و قطعات باشد، جرثقیل سقفی یکی از بهترین تجهیزاتی است که می‏تواند برای انجام این کار، نصب و به‏ کارگیری شود. البته این به این معنا نیست که جرثقیل سقفی محدود به استفاده در فضاهای مسقف است، چرا که نوعی از آن را (که در ادامه مفصل‏تر معرفی خواهیم کرد)، در فضای باز نیز می‏توان مورد استفاده قرار داد. کارگاه‏ ها و کارخانجات مرتبط با صنعت ذوب فلزات، خودرو، و تولید کاغذ نمونه ‏هایی هستند که تقریبا می‏توان گفت وجود جرثقیل سقفی در آن‏ها ضروری است.تیم بالکان سهند سازنده جرثقیل سقفی در تبریز به طرز کار و انواع جرثقیل سقفی پرداخته است.

طرز کار جرثقیل سقفی

در حالت کلی طرز کار جرثقیل سقفی به این صورت است که وینچ جرثقیل بر روی یک ریل حرکت کرده و بار مورد نظر را جابه‏ جا می‏کند. همان طور که می‏دانید «وینچ» از طنابی تشکیل شده است که دور یک قرقره قرار دارد و یک آویز (جهت ایجاد محلی برای اتصال بار) به این طناب متصل است و بنابراین امکان بالا بردن و در کل حرکت عمودی بار را فراهم می‏کند. جرثقیل سقفی با کمک وینچ، بارها را بالا و پایین برده و با حرکت روی ریل، آن‏ها را در راستای افقی جابه‏ جا می‏کند.

انواع جرثقیل سقفی

1. جرثقیل سقفی تک پل ( Single girder Over head crane )

نصب جرثقیل سقفی قطعا باعث وارد آمدن بار اضافه‏ای بر ساختمانی می‏شود که در آن نصب شده است و لذا آن ساختمان باید طوری طراحی شود که بتواند این بار را تحمل کند. هر چه این بار تحمیلی بیشتر باشد به طور حتم هزینه ‏های بیشتری را برای مقاوم ‏سازی ساختمان می‏طلبد. جرثقیل سقفی تک‏ پل یکی از انتخاب‏ هایی است که این هزینه را به حداقل رسانیده و با این که نسبت به نوع دو پل محدودیت بیشتری برای ظرفیت حمل بار، ارتفاع، و دهانه‏ ی فضا دارد، با این حال در مواردی که این قابلیت‏ ها کافی و پاسخگوی نیاز باشند، بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه خواهند بود.

2. جرثقیل سقفی جفت پل ( double girder Over head crane )

جرثقیل‏های جفت ‏پل، از دو پل با راهبر طولی تشکیل شده است و وینچ بالابر با استفاده از یک کالسکه در عرض این دو پل حرکت می‏کند. برای سالن ‏هایی که دهانه‏ی بزرگ‏تری دارند و نیز برای حمل بارهای سنگین ‏تر و حمل به حداکثر ارتفاع (به دلیل قرارگیری قلاب در بین دو پل) ، این نوع از جرثقیل سقفی نسبت به نوع تک پل کاربرد بیشتری دارد.
این نوع جرثقیل‌ها مزایای دیگری نیز دارند. به این صورت که وجود راهروی انتخابی در جرثقیل باعث می‏شود علاوه بر این که دسترسی و امکان تعمیر قطعات کالسکه با سهولت بیشتری انجام شود، قابلیت تعمیر و تعویض لامپ‌های سالن، خطوط برق، و تأسیسات سالن و نیز فراهم است. علاوه بر این در جرثقیل‏های سقفی دو پل امکان نصب انواع تجهیزات جابجایی مواد ، انواع مگنت، انواع چنگک ، انواع باسکول و … را نیز دارد.
در صنایعی نظیر: ریخته‏گری، فولاد، نیروگاه ها، صنایع سنگین ماشین سازی، و … که دقت بالا یا سرعت‏های حرکتی زیاد و یا و توقف‏های سریع مورد نیاز است و یا لازم است بارهای حساس با ضریب اطمینان بالا جابه‏جا شوند، جرثقیل‏های جفت پل انتخاب مناسب‏تری به نظر می‏رسند.برای اطلاعات بیشتر می توانید با تیم بالکان سهند ساخت جرثقیل سقفی در تبریز تماس حاصل فرمایید.
اتصال پل به راهبرهای طولی روش‏های مختلفی دارد که با توجه به نیاز مشتری تعیین می‏گردد. این روش باید به گونه‏ای انتخاب شود که اجازه رسیدن به فضای مفید بهینه را بدهد. درمواردی که فاصله‏ی بین کنسول‏ها و سقف کم باشد حرکت عرضی تا حد زیادی محدود می‏گردد و بنابراین توصیه می‏شود در زمان ساخت سوله، حداقل فاصله لازم رعایت گردد. اما در حالتی که فاصله‏ی کنسول تا سقف زیاد باشد، با رونشین کردن پل‏ها امکان بالا بردن ارتفاع پل‏ها وجود دارد هرچند باید توجه داشت که اگر این فاصله از میزان مورد نیاز کمتر باشد، مانع حرکت کالسکه عرضی تا نزدیکترین نقطه ممکن به اطراف خواهد شد که در این صورت روش‏هایی همچون بستن وینچ بالابر بصورت آویز از کالسکه حرکت عرضی و یا ساخت کالسکه به صورت خورجینی امکان پذیر است که گاهی هزینه را بالاتر برده و مقرون به صرفه نیست و همچنین مشکلاتی در نصب، تعمیر و نگهداری ایجاد می‏کند.

3. جرثقیل سقفی آویز ( suspension crane )

جرثقیل سقفی آویز همان طور که از نامش پیداست، از سقف سالن آویزان می‏شود و عموما تا ظرفیت 10 تن طراحی شده و به دو صورت دستی و برقی موجود هستند. وزن مرده در این جرثقیل‏ها به حداقل رسیده و به دلیل وجود چرخ‏های زیاد، نیروها بر سازه‏ی سقف گسترده شده و فشار وارد بر تکیه‏گاه‏های سالن کاهش میابد. جرثقیل سقفی آویز اگر در سالن‏های با سقف خرپا اجرا گردند، امکان استفاده از تمام فضای موجود را فراهم می‏کنند . این نوع از جرثقیل‏های سقفی در مواردی نظیر: صنایع بسته بندی سبک، انبارها، و عمدتا و به طور ویژه در صنایع هواپیما سازی کاربرد دارند.

4. جرثقیل سقفی دروازه‏ای (مونوریل) ( Monorail crane )

جرثقیل های دروازه‏ای می‏تواند به صورت‏های مختلفی نظیر: تک‏پل با بالابر آویز، نیمه دروازه‏ای و دروازه‏ای دو پل طراحی شوند و هر جرثقیل می‏تواند یک یا چند بالابر داشته باشد.
این جرثقیل ها بهترین راه حل برای جابجایی مواد در فضای باز مانند سنگ شکنی‏ها، انبار‏های آهن‏آلات، بنادر، و بهترین راه حل برای تخلیه‏ی بار از کامیون در فضای باز و یا جابه‏جایی کانتینرها می باشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *